fbpx

Pogosta vprašanja

 

KAKO NAROČIM IZDELEK?

Izbrani izdelek dodate v nakupovalni seznam s klikom na gumb »Dodaj v košarico«.  Tam lahko izbrane izdelke pregledate oziroma določite želeno količino, nato pa nakup zaključite z gumbom »Zaključi nakup.« V nadaljevanju izberete način plačila in naslov za dostavo, po oddaji naročila pa na vaš elektronski naslov prejmete predračun in obvestilo o nakupu, ki vam služi kot potrdilo, da so izdelki naročeni.

ZAKAJ PREJETI IZDELEK NI ČISTO ENAK KOT TA NA FOTOGRAFIJI?

Trudim se, da fotografija izdelka v spletni trgovini kar najbolje zastopa celotno serijo izdelkov, a so določene razlike so kljub temu možne.  Ker so vsi izdelki obdelovani ročno so možna manjša odstopanja v obliki, barvi glazure, velikosti in podobno. Če se vam zdi, da izdelek preveč odstopa od vaših pričakovanj, mi lahko to sporočite in ga v roku štirinajstih dni vrnete. Povrnila vam bom kupnino.

ALI LAHKO PREJETO POŠILJKO VRNEM?

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov lahko prejeto naročilo vrnete brez utemeljitve in dodatnih stroškov. O odstopu od pogodbe me morate preko elektronske pošte info@zgodbeizgline.si obvestiti v štirinajstih dneh od prejema pošiljke, pogoj za vračilo je, da izdelki niso bili poškodovani ali uporabljeni. Izdelki morajo biti vrnjeni v originalni embalaži, priporočeno in brez odkupnine. Stroške povratne poštnine krijete vi. Znesek nakupa vam bom vrnila na vaš bančni račun po prejemu vrnjene pošiljke.

ALI JE MOŽNA IZDELAVA IZDELKOV PO NAROČILU?

Izdelava izdelkov po naročilu je možna. Pri naročanju se prosim zgledujte po izdelkih, ki so že v moji ponudbi. Iz danih glazur in glin, ki jih uporabljam, lahko naredim nekaj takega, kar si želite samo vi (posebna velikost, oblika, napis in podobno). Kar pa ne delam, so kopije drugih oblikovalcev, saj oni uporabljajo druge gline in glazure, prav tako je to njihova umetniška lastnina. Če želite naročiti kaj, kar vam je všeč od drugega oblikovalca, predlagam, da se oglasite in naročite direktno pri njem. 

KAKŠNA JE CENA DOSTAVE?

Cena dostave v Sloveniji je odvisna od teže naročila. Poštnina pri izdelkih znaša 5,00 €. V kolikor naročite dve ali več monster hkrati, se obračuna poštnina za vsako posebej, saj jih pakiram posamično.  V vsakem primeru velja, da je poštnina za kupca iz Slovenije brezplačna, v kolikor vsota naročila preseže 60,00 €.

KDAJ DOBIM NAROČILO?

Če so vsi naročeni izdelki na zalogi, bom naročilo obdelala najkasneje v treh delovnih dneh. Pošiljke potujejo po Sloveniji največ tri delovne dni, najpogosteje pa prispejo že dan ali dva po oddaji.

KDO DOSTAVLJA POŠILJKE?

Za dostavo pošiljk sodelujem s Pošto Slovenije. Tudi za dostavo v tujino se poslužujem tega načina, lahko pa se kupec v postopku nakupa odloči tudi za pošiljanje preko kurirskih služb. Pri pošiljanju v tujino je ta opcija hitrejša, a bistveno dražja.

KAKO PLAČAM?

Ponujam možnost z nakazilom na TRR po predračunu. Ob osebnem prevzemu izdelkom je plačilo možno tudi z gotovino. Pri plačilu po predračunu dobite račun po elektronski pošti na vaš naslov, v primeru plačila z gotovino pa takoj. 

ALI LAHKO IZDELKE OSEBNO PREVZAMEM NA VAŠEM NASLOVU?

Da, lahko jih prevzamete na naslovu Mlekarska ulica 31, 4000 Kranj, kjer lahko plačate tudi z gotovino. Za uro prevzema me kontaktirajte na info@zgodbeizgline.si.

KOLIKO ČASA TRAJA IZDELAVA?

Od mokre gline do uporabnega izdelka minejo približno trije tedni, mogoče malo manj. Pri nastajanju gre izdelek skozi več faz izdelave in okraševanja, k temu pa moramo prišteti še čas, potreben za sušenje, žganje in ohlajanje. Pri delovnem procesu sem pozorna tudi na to, da vedno žgem v celoti zapolnjene peči, da je poraba energije bolj racionalna. Postopek je dolgotrajen, a tako se ustvarijo trajni izdelki, ki so ob primerni uporabi večni. Več o procesu izdelave izdelka si lahko preberete v blogu pod naslovom Zgodbe nekega lončka. 

ZAKAJ IMAJO NEKATERI VEČJI IZDELKI NIŽJO CENO OD MAJHNIH?

Velikost izdelkov ni vedno dober način za določanje njihove cene. Večji izdelki imajo običajno višjo ceno, saj je ravnanje z njimi zahtevnejše, v peči pa zavzamejo veliko prostora. Ni pa to pravilo – v fazi izdelave so lahko nekateri izdelki tehnično zelo zahtevni (uporaba carving tehnike, dodatno slikanje in voskanje pred glaziranjem..), kar vzame veliko več časa za izdelavo. Trudim se, da je končna cena kompromis med vloženim časom in materialom, pričakovanju kupcev in namenom uporabe. 

KAJ JE KAMENINA?

Kamenina (ang. Stoneware, nem. Steinzeug) je vrsta keramike. Izdelana je iz posebne gline, ki jo lahko žgemo na temperaturah nad 1200 stopinj C. Kot primer – tradicionalna slovenska keramika iz rdeče gline je žgana na 1050 stopinj C, porcelan pa na 1300 stopinj C. Visokotemperaturna kamenina ima posebne lastnosti – odporna je na mehanske in kemične vplive, ima nizko poroznost in skoraj ne vpija vode. Takšni izdelki so trdni, odporni na krušenje, na otip pa bolj kompaktni.

ALI LAHKO PEREM SKODELICE V POMIVALNEM STROJU?

Izdelke Zgodbe iz gline lahko perete v pomivalnem stroju. Tudi dolgoletno strojno pomivanje ne bo vplivalo na barvo, površino ali uporabnost izdelka. Vseeno pa bi za najljubše kose keramike svetovala ročno pomivanje, saj je na ta način manj možnosti za kakšen zlomljen ročaj.

ALI LAHKO IZDELKE UPORABLJAM V PEČICI?

Lahko, seveda. Ker je večina izdelkov Zgodbe iz gline izdelanih iz visokotemperaturne gline, jih lahko brez posebnih priprav uporabljate za peko in pogrevanje v navadni ali mikrovalovni pečici. Lahko jih uporabite kot pekač ali podlago za pečenje. Odsvetujem zgolj uporabo v krušni peči, kjer lahko zaradi neenakomerne razporeditve temperature pride do poškodb. Prav tako v primeru polivanja mrzle vode v posodo, ki je ravno vzeta iz pečice zaradi temperaturnega šoka keramika poči. 

ALI SO GLAZURE ŠKODLJIVE ZDRAVJU?

Vse barve in glazure so primerne za stik z živili, kar dokazujejo pripadajoči tehnični oziroma varnostni listi ter ustrezna testiranja. Glazure so zdravju škodljive v surovem, prašnem stanju. Po žganju se te snovi neločljivo vežejo v steklu podobno površino glazure, ki ni občutljiva na staranje, na kisline, na baze in celo  vročino vse do 700 stopinj C.

KAKŠNA JE CENA DOSTAVE?

Cena dostave v Sloveniji je odvisna od teže naročila. Poštnina pri izdelkih znaša 5,00 €. V kolikor naročite dve ali več monster hkrati, se obračuna poštnina za vsako posebej, saj jih pakiram posamično. 

KAJ ČE IZDELEK Z DELAVNICE POČI?

Glavni cilj in namen delavnice ni izdelek, temveč dragocen čas, ki smo ga namenili sebi ter spoznanja koliko kreativnosti imamo v sebi. Glina kot živ material ima določene zakonitosti, katere je potrebno upoštevati med ustvarjanjem. Čeprav se na delavnici trudim, da vas vodim in usmerjam v pravilno izdelovanje, se v redkih primerih lahko zgodi, da izdelek narejen na delavnici poči in ni uporaben za želen namen. V tem primeru vam kot tolažbo nudim 10% popusta ob nakupu kateregakoli izdelka.

Skupna doživetja povezujejo, gradijo odnos, vzpostavljajo stik in so najlepše darilo.

Ustvarimo zgodbo skupaj!