Toplo dobrodošli pri Zgodbah iz gline!

Sem Petra Markič, po izobrazbi univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja, sicer pa žena in mamica dvema dečkoma in eni deklici. Svojo karierno pot sem začela kot vzgojiteljica v vzgojno-izobraževalnem zavodu Frana Milčinskega v Smledniku, kjer sem delala štiri leta. Nato sem svojo poklicno pot devet let nadaljevala v Mladinskem klimatskem zdravilišču Rakitna, kjer sem preko terapij s konji pomagala otrokom in mladostnikom z vedenjskimi in čustvenimi težavami. Delo z ljudmi me veseli, svoje poslanstvo vidim v tem, da pomagam ljudem, da poiščejo stik sami s seboj ali se povežejo z otrokom ali s partnerjem. Ob večletnem delu z otroki, mladostniki in družinami sem opravila specializacija imago terapije za imago facilitatorko (svetovalko) in dve različni specializaciji za izvajanje psihoterapije ob pomoči konj. 

Danes je medij mojega dela glina. Zgodbe iz gline v eni smeri ponujajo na prodaj unikatne keramične izdelke, katere za vas naredim z veliko mero blagoslova in ljubezni. V drugi smeri pa ponujam delavnice z glino za otroke, pare, starše z otroki in za ženske, katerih glavni namen je stik, povezovanje in pristna izkušnja topline in odnosa. Glina je pri tem čudovit medij, saj njena mehkoba v rokah pomirja, sprošča in osredotoča še tako razburkan um. 

Z glino sem se prvič srečala pred dvajsetimi leti, ko sem se kot najstnica z očetom udeležila tečaja modeliranja gline v zavodu V- oglje. Teh ponedeljkov sem se zares veselila, saj je bil to moj, samo moj čas z očetom, ki ga kot ena izmed štirih otrok nisem bila veliko deležna. Poleg tega sem čutila, kako me mehka glina med prsti pomirja in raznolike možnosti dela z njo so me navdihovale z vedno večjim veseljem, radovednostjo in željo po še. 

Prvi tečaj ni ostal zadnji, svoje znanje sem nadgrajevala in se udeleževala novih tečajev. Moja ustvarjalna pot še ni končana. Še danes se imam za učenko mojstrov Barbe Štembergar Zupan in Nika Zupana, ki v Vogljah nudita pravo zakladnico znanj obdelovanja keramike. 

Po vsem tem času ima glina še vedno pomembno vlogo v mojem življenju. V atelje se umaknem, da nahranim svojo dušo in si oddahnem od vsakodnevnih obveznosti. Imeti službo, ki bogati in izpolnjuje, jemljem za blagoslov in dar, ki ni samoumeven. Tudi moji otroci so navdušeni nad ustvarjanjem z glino in kot je mene navdušil moj oče, sama dajem to ljubezen naprej svojim otrokom. Ker pa želim, da se povezanost, ki sem jo izkusila sama in jo izkušajo tudi moji otroci širi, za vas ponujam delavnice, da tudi vi dobite košček tega, kar omogoča glina. 

Toplo ste povabljeni, da raziščete mojo ponudbo delavnic in si ogledate izdelke, katere lahko kupite zase ali jih podarite naprej. Izbirate lahko med raznovrstno namizno keramiko, kjer izstopa kraljica monstera – skleda za sadje. Poleg skled in lončkov za vas ponujam tudi unikatne keramične križe, ki so s svojim izgledom prilagojeni različnim tematikam, kot so krsti, poroke, birme, pogrebi ali kar tako. 

Vsak moj izdelek nosi svojo zgodbo in energijo, ki jo predajam naprej, ko ga kupite.

Ustvarite si ga sami ali postanite del moje zgodbe. 

Ustvarimo zgodbo skupaj!