Predvsem za sklede za sadje. Monstere, ah te monstere! V svoji karieri sem jih naredila že super veliko, od poslikav z mehurčki do povsem belih ali čisto pisanih. Pa seveda imitacija naravne monstere, tudi teh je veliko. Predvsem te bolj “imenitne redke” sorte, kot je monstera variegata, ki s svojimi belimi lisami očara, me navdihujejo. Ena izmed teh variegat je odšla za darilo gospe, ki je praznovala 60. rojstni dan.

Sklede so obris dejanskih listov monstere. Prva, ki sem jo naredila je bila narejena iz tako velikega lista, da sama skleda ni šla v peč, tako velika je bila. Tako da sem sedaj bolj previdna in velikosti prilagajam. 🙂 Zelo mi v spominu ostaja skleda, ki sem jo naredila kot unikatno rojstnodnevno darilo hčerke za mamico. Ta je bila polna pik, ki so se ujemale z barvami ploščic v kuhinji. Pa še odlagalnik za kuhalnico je mamica dobila zraven. Kakšno čudovito darilo!

No, prav tako pa se je tudi zgodilo, da je ljubeča mama naročila skledo za svojo hči, ki živi v tujini. Ta je rjavo monstero videla na mojem FB profilu in mama je izkoristila priložnost in ob naslednjem obisku prinesla imenitno presenečenje. Bravo mami!

V lepem spominu imam tudi vse tiste, ki sem jih poslikala z mehurčki. Preden se lotim take poslikave sem vedno malo nervozna, saj do konca nikoli nisem povsem prepričana v svoje sposobnosti, da sem ulovila ravno pravšnje razmerje vode, glazure in milnice, da bodo na skledi ostali lepi mehurčki in ne nek nesrečen zmazek. A načeloma se vedno izide in vsakič potem nestrpno pričakujem končni izdelek.

No, ta teden pa bo šla ena izmed monster v porodnišnico, saj bo za darilo mamici, ki je ravno rodila. Vse te različne zgodbe, katerih del so moji izdelki, me resnično navdihujejo in jih jemljem kot veliko darilo. Hvaležna sem vsem, ki z veseljem uporabljate moje izdelke za svoje zgodbe ali z njimi obogatite življenje koga drugega. Za konec pa seveda tudi naša družinska monstera. Smo veliki jedci sadja in skleda opravičuje ime veličastne rastline, po kateri ga je dobila. Brez vsakega problema nosi polno vrečo jabolk in dva šopa banan! Pa še kak ananas včasih pride zraven. Seveda le prvi dan, saj potem otroci večino pojedo. 🙂