fbpx
Akcija!

Lonček belo – rjav

20,00 18,00

Čudovit lonček v nevtralnih tonih, kjer je kraljica glina sama.

Primeren za kavo, čaj, kakav ali vročo juhico. Posebnost lončka je, da je bil barvan na surovo glino, iz katere sem nato izrezala vzorce. Po prvem žganju sem ga nato glazirala v kombinaciji z voskanjem in oblivanjem.

Volumen: cca 250 – 300 ml

Kategorija:

2 na zalogi

Čudovit lonček v nevtralnih tonih, kjer je kraljica glina sama.

Lonček je narejen po starem tradicionalnem lončarskem postopku vrtenja na vretenu, ročno glaziran in žgan v peči na 1050 stopinj celizija. Primeren za kavo, čaj, kakav ali vročo juhico. Posebnost lončka je, da je bil barvan na surovo glino, iz katere sem nato izrezala vzorce. Po prvem žganju sem ga nato glazirala v kombinaciji z voskanjem in oblivanjem. Ker je lonček žgan na nižji temperaturi, bo zanj bolje, da ga perete ročno (čeprav sama dajem vse v pomivalca). Prav tako ni za uporabo v mikrovalovmi pečici, saj se bo zelo segrel.

Glede na to, da so izdelki unikat in ročno izdelani, so možna manjša odstopanja od izdelkov na slikah. Tudi če pogledate dve izdelka skupaj, boste opazili manjše razlike v obliki, vzorcu ali odtenku glazure. To da izdelkom poseben čar, ki govori o njihovi unikatnosti in ročni izdelavi. Poglejte si še druge artikle, da dopolnite svoj set. Varno za stik z živili. 

Volumen: cca 250 -300 ml