fbpx

Delavnice z glino

Glina ne ponuja le možnosti izdelave izdelka po lastnih željah, temveč je njena vrednost veliko večja. Mehka glina med prsti je medij, preko katerega se osredotočamo, pomirimo in najdemo stik sami s seboj ali s svojimi najdražjimi. Vse to vodi v zniževanje stresa, ki je danes v našem vsakdanu pogosto prisoten. Več o tem, kaj nas uči glina in kakšne so prednosti in znanja, ki se spotoma priključijo k delavnicami z glino, si preberite v blogu pod naslovom Česa nas uči glina. Za vsako izmed delavnic je možno dobiti tudi darilne bone z veljavnostjo enega leta. 

Povezovalne delavnice z glino za pare

Bi presenetili boljšo polovico z darilom v obliki doživetja? Da si, na primer, ob glasbi naredita svoji skodelici za jutranjo kavo ali skledi za kosmiče? Za par je pomembno, da imata neko skupno veselje in vsebine, kjer se lahko najdeta, se začutita in ponovno povežeta. Doživetje z glino, kjer si sama naredita keramični izdelek za vajin dom, omogoča ravno to!

Posebnost delavnice je, da sta na srečanju sama in se lahko še bolj posvetita drug drugemu. Delavnica traja dve uri. Z ročnim obdelovanjem gline naredita izdelek od začetka do konca in ga pobarvata z barvami za glino. Po končani delavnici izdelek previdno posušim, glaziram in dvakrat žgem v peči za keramiko. Pošljem vama ga lahko po pošti ali ga osebno prevzameta v Kranju. V ceni delavnice je vključeno: celoten material (glino, barve za glino, glazure …), uporaba orodij, glaziranje izdelka in dve žganji gline, pijača, prigrizek  in strokovno vodenje.

Cena delavnice: 80€ na par

Povezovalne delavnice z glino za družine

Tisto, kar se najbolj splača zapraviti za otroka, je vaš čas.
(Louise Hart)

Skupna doživetja z otrokom povezujejo, gradijo odnos, vzpostavljajo stik in so največje darilo, ki ga lahko podarite sebi in svojemu otroku. Delavnica je, bolj kot v pridobivanje tehničnih znanj o izdelovanju keramike, usmerjena v ustvarjanje prostora, kjer se tekom oblikovanja z glino ustvari povezujoča izkušnja, ki nadgradi vez in stik z vašim otrokom.  Ta zgodba se naprej razvija tudi v domačem okolju,  saj vaju trden keramičen dokaz spominja na povezanost, ki se je gradila znotraj ustvarjanja na delavnici.

Posebnost delavnice je, da ste na srečanju sami z otrokom, kar ponuja priložnost, da se še bolj povežete in preživite čas le z njim. Na dvourni delavnici ob glasbi v prijetnem vzdušju ročno obdelujeta glino in izdelata samostojni izdelek (ali dva) od začetka do konca, ga pobarvata z barvami za glino in dokončata v enem srečanju. Izdelek se nato pri meni posuši in dvakrat žge v peči, prav tako ga tudi glaziram, da je uporaben kot gospodinjska keramika. Po želji vam ga pošljem po pošti ali ga prevzamete v Kranju. Cena delavnice vključuje: celoten material (glino, barve za glino, glazuro …), uporaba orodij, glaziranje izdelka in dve žganji v peči, pijača, prigrizek in moje strokovno vodenje. 

Cena delavnice: 80€ za dve osebi, vsaka naslednja oseba z doplačilom 10€ za material

Tematske delavnice z glino

Tematske delavnice vsebujejo že vnaprej določeno temo ustvarjanja, kjer lahko svojo domišljijo in ustvarjalnost spustite na plano. Teme ustvarjanja so povezane z letnim časom ali izkazanim interesom. Naslovi delavnic so na primer: moj set za zajtrk, izdelaj svoj unikatni križ, izparilnik za svečko, moj lonec za rožice.

Delavnica traja dve uri in zajema ročno obdelovanje gline. Ob poslušanju glasbe v domačem vzdušju ročno naredite izdelek od začetka do konca in ga pobarvate z barvami za glino. Vse izdelke po končani delavnici skrbno posušim, glaziram in dvakrat žgem v peči za keramiko. Nato izdelek pošljem po pošti ali ga osebno prevzamete v Kranju. V ceni delavnice je vključeno: celoten material (glino, barve za glino, glazuro …), uporaba orodij, glaziranje izdelka in dve žganji v peči, pijača, prigrizek in strokovno vodenje. 

Cena delavnice: 55

Delavnice z glino za otroke

DELAVNICE Z GLINO

Vse delavnice potekajo v Kranju, Mlekarska ulica 31.

Med tednom od 17.00 do 19.00 ali v soboto od 10.00 do 12.00.

Preverite in rezervirajte prosti termin v moji spletni trgovini.

 

VSTOPI V SPLETNO TRGOVINO

 

Si kot starši kdaj želite biti opazovalec, ne da bi vas kdo videl in opazovati svojega otroka izven družinskega kroga? Vas zanima, kako komunicira z vrstniki, je v družbi sramežljiv, mogoče prevzema vodilno vlogo in je pobudnik novih idej? Sedaj to lahko izveste! 

Delavnica ni le krožek otroka v popoldanskem času, temveč ponuja veliko več. Nudi varen in sproščen kraj, kjer se otrok v skupini z vrstniki uči dela z glino, in je poleg tega deležen vseh izkušenj, ki se priključijo pri delu z glino (pokukajte v blog pod članek Česa nas uči glina). 

S svojimi dolgoletnimi izkušnjami dela z otroki sem strokovno izurjena v opazovanju otrok in podpiranju otroka pri njegovih področjih, kjer potrebuje pomoč. Negotovi in plašni otroci se bodo v mali skupini navajali na druge vrstnike in učili socialnih veščin, medtem ko se bodo živahni otroci ob glini navajali na umirjeno in osredotočeno delo, saj jih bo glina začarala in prevzela.  Po končanem sklopu 8 srečanj boste kot starš dobili opis kako je otrok deloval v skupini, navezoval stike in vstopal v skupinsko dinamiko. Jaz bom vaš »opazovalec«! 😉 

KAJ LAHKO PRIČAKUJETE?

Zadovoljnega otroka, opremljenega z novimi izkušnjami in znanji, ki bogatijo njegovo življenje in ga pripravljajo na samostojno pot.  Seveda pa tudi veliko unikatne keramike, narejene s strani vašega nadobudneža! 

V ceni delavnice je vključeno: celoten material (glina, barve za glino, glazura …), uporaba orodij za glino, glaziranje izdelkov in dve žganji v peči, pijača, prigrizek, strokovno vodenje, podpora otroku ter sporočilo vašega »opazovalca«. 

V neposredni bližini delavnice je trgovina Hofer in Qlandija Kranj, tako da lahko med delavnico skočite na kavo ali opravite tedenski nakup. 

Delavnica poteka v sklopu 8 srečanj, v trajanju dveh šolskih ur. Trenutno ni razpisanih delavnic. Delavnica bo izvedena ob minimalnem številu 4 prijav. Povpraševanje lahko pošljete na e-mail info@zgodbeizgline.si

Skupina za ženske

Tudi vam v dnevu primanjkuje časa? Ko se lotimo službe, gospodinjstva, posvečenega časa partnerju ali otrokom… in naenkrat ugotovimo, da v dnevu zmanjka časa za nas same. Kar v krajšem obdobju še nekako gre, a na dolgi rok ugotovimo, da nujno potrebujemo odmik. Odmik od družine, odmik od službe, da začutimo samo sebe in se povežemo s seboj. Skupina za ženske ponuja ravno to! Srečanje zaprte skupine žensk, kjer vsak teden skupaj izdelujemo iz gline, klepetamo in si oddahnemo od vsakodnevnega vrveža.

KAJ LAHKO PRIČAKUJETE:

Zaprto skupino do šest udeleženk, kjer na vsaki delavnici ob dobri glasbi in prigrizkih z ročnim obdelovanjem gline izdelamo izdelek po želji, ki ga nato na naslednjem srečanju že pečenega pobarvamo in dokončamo. Skupaj odpiramo teme, ki so za nas v življenju trenutno aktualne, si nudimo oporo in posluh. Srečanje ima določeno strukturo, katere se držimo. Struktura se uvede postopoma, v okvirno štirih srečanjih. Struktura srečanja bo vsebovala uvodno umirjanje, delo z glino v tišini in stiku s seboj, po 30 minutnem delu v tišini voden pogovor o notranjih doživljanjih in aktualni tematiki. Seveda bo čas in prostor tudi za sproščen klepet. V ceno delavnice je vključeno: celoten material (glina, barve za glino, glazure …), uporaba orodja, glaziranje izdelkov in dve žganji izdelkov, prigrizek, pijača in strokovno vodenje. Zadnjih 10 minut je namenjenih pospravljanju prostora v prvotno obliko.

Delavnica poteka v sklopu 8 srečanj, predznanje dela z glino ni potrebno!

Kdaj: Ponedeljek:  27.9., 4.10., 11.10., 18.10., 25.10., 8.11., 15.11., 22.11.

Kje: Mlekarska ulica 31, Kranj

Ura: 19.00 – 21.00

Cena: 240€ 

Prijava:  info@zgodbeizgline.si

Delavnica bo izvedena ob minimalnem številu 4 prijav. Vaša prijava je potrjena s plačilom predračuna, ki ga dobite ob prijavi. Za udeležbo na delavnici je obvezen PCT pogoj. V primeru zaprtja države ali odpovedi srečanj, vam za odpadle dogodke vrnem denar.

Zagotovo se boš imela krasno in si boš hvaležna, da si to storila zase! Toplo dobrodošla, veselim se te!

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Če te delavnice zanimajo pošlji povpraševanje in preveri za proste termine v moji spletni trgovini.

6 + 15 =

Skupna doživetja povezujejo, gradijo odnos, vzpostavljajo stik in so najlepše darilo.

Ustvarimo zgodbo skupaj!