Zgodba z mojimi križi gre takole. Čeprav se z Bogom čutim povezano, dolgo časa nisem bila zainteresirana za branje Svetega pisma. Zdelo se mi je preveč staromodno in pretežko čtivo, da bi se vanj poglabljala. Potem pa sem spoznala simpatično voditeljico zakonske skupine, ki sva jo z možem obiskovala. Čudovite citate iz Svetega pisma, ki so me nagovarjali v dno duše je stresala kot iz rokava. Se tam res najde toliko tolažbe in modrosti?

Postala sem radovedna in tudi sama začela prebirati Sveto pismo, ki mi je odpiralo nova znanja in spoznanja. Danes imam podčrtanih kar nekaj citatov, kateri mi zares veliko pomenijo. Mnogo teh sem prenesla na svoje unikatne križe, za katere upam, da bodo svoje mesto našli tudi v vašem domu. No, seveda pa jih vedno lahko podarite kot darilo za poroko, sveti krst, birmo ali kar tako!

Zame je to eno tako veselje, ko odprem zadnjo peko in je peč polna svetlikajočih se dreves na križih. Vsakega potem skrbno preverim, če je vse ok, preden jih zapakiram v njim namenjene škatle. Ko prebiram sv. Pismo mi pogosto citati kar sami od sebe padejo v oči in slišim notranji glas, ki pravi “tale je pa za na križ!”

Hecno pa je, da imam teh citatov napisanih cel kup, a ko potem dejansko delam križe, večinoma pišem ene in iste citate in redko dodajam nove. Kot bi imela v sebi nek dvom, da se bodo križi z manj znanimi citati dobro prodajali. Saj navsezadnje vidim svoje poslanstvo ravno v tem, da z križi širim Božjo besedo in s tem tudi, da oznanjujem citate, ki mogoče niso tako popularni kot nekateri drugi!? Tako da se pripravite še na kaj novega! 🙂

Križi so na voljo in če bi katerega želeli, me kar kontaktirajte. Kupite jih lahko pri meni osebno, na voljo pa so tudi v trgovinah Ognjišče v Kranju, Mariboru in Kopru. Nekaj jih je tudi v trgovini Romar na Brezju in v Ljubljani v trgovini Zvon. Če pa si želite svojega s svojim citatom, pa vam ga naredim z veliko ljubezni. Tako sem na primer naredila križ za duhovnika Martina Golob z Bohinja. Še v času karantene, ko sem redno spremljala njegove sv. maše, ki jih je daroval preko spleta. Moj poklon in darilo zanj je bil križ z citatom, ki si ga je izbral. “Moli in delaj.” Vesela in počaščena sem, da en izmed križev ostaja pri njem.

Citatov, ki mi veliko pomenijo, je veliko in se razlikujejo glede na obdobje in stiske, ki so v meni. No, nekaj pa je takih konstantnih, na katere se stalno sklicujem in v njih iščem (po)moč. En izmed njih je tudi Filipijanom 4,7: “In Božji mir, ki presega vsak um, bo varoval vaša srca in misli v Kristusu Jezusu.”

V zadnjem obdobju iščem moč predvsem v citatih, ki omenjajo notranji mir, saj sem ga zelo potrebna in mi ga na trenutke zmanjkuje. Pogosto se zalotim, da mi misli tavajo in se zapletam v neko miselno prepiranje ali tarnanje. Takrat se poskušam zavestno ustaviti in miselni tok preusmeriti drugam. Kar včasih deluje, priznam pa, da včasih tudi ne. No, Božja beseda mi pri tem zelo pomaga, saj se sklicujem direktno na citate, ki nagovarjajo moje trenutne vsebine. Evo, še enega: “Zato ne omagujemo. Čeprav naš zunanji človek razpada, se naš notranji iz dneva v dan obnavlja.”

Naj zaključim še z enim, ki vedno poboža: “Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi in jaz vam bom dal počitek.” (Mt 11, 28)